tisdag 29 oktober 2013

”Ätas med glädje” nu äter vi kretsloppshuset



I tredje inlägget visade eleverna hur dom
gjorde Italiensk pastasås.
Nu sitter vi i Torslundas kretslopphus.
Det är sensommar och solen värmer upp huset.
Det doftar gott, eleverna är nyfikna, hungriga.








































Grönsakssoppan åts och kommenterdes
”när jag har lagat själv smakar det gott”
var en av kommentarerna.









































Pastasåsen hälldes över nykokt pasta och sist
nyriven permesanost över allt.
Många portioner åts, nu började många bli mätta.







För att anknyta mera till det Nordiska fick eleverna
prova på en kaka med lingon och blåbär i mitten.
Limefrukt hade rivits och skalet blandades
i vispgrädden.



















½, ¼, 1/8, 1/12 hur delar vi nu kakan så den räcker till alla.
Marie Louise frågade eleverna hur vi skulle göra
så att kakan skulle räcka till alla.



















































































































































Konkret skördande, tillagande gjorde att eleverna
blev mera intresserade av matlagning.
”i kväll skall jag laga kakan hemma”
En annan elev ”pastasåsen den var god, den vill jag göra ”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar